Kihantolt sírral nyit a 17. Koreai Filmfesztivál

Thumbnail for 6120888

Huszonhárom új dél-koreai filmmel és közönségtalálkozókkal várja az érdeklődőket a 17. Koreai Filmfesztivál október 11. és 18. között Budapesten a Corvin Moziban – olvasható a szervezők az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A fesztivál nyitófilmje rendhagyóan az idei Berlinálén bemutatott Exhuma (Kihantolt sír) című misztikus horror lesz, amit egy hónap alatt tízmillióan nézték meg és világszerte csaknem százmillió dolláros bevételt hozott, így minden idők egyik legnagyobb bevételű dél-koreai filmjévé vált – tájékoztatta a budapesti Koreai Kulturális Központ az MTI-t.

A fesztivál Friss szekciójába az aktuális koreai moziműsor legjobb filmjeit válogatták össze a szervezők: többek között a Cannes-ban tavaly bemutatott Pókháló című fekete komédiát láthatja a közönség, amiben színes és fekete-fehér jelenetsorok váltják egymást, valamint a Roundup-sorozat negyedik részét, amelyben a koreai Bud Spencer tér vissza a filmvászonra.

A koreai filmes világ kiemelkedő alkotóit bemutató Arcok szekcióban Csho Hva-szung látványtervező filmjeinek válogatását láthatják az érdeklődők, akik személyesen is találkozhatnak az alkotóval október 13-án, Az elnök gyilkosa című film vetítését követően. Csho emellett mesterkurzusokat is tart majd egyetemi hallgatóknak. A filmes látványterveiért több tucat jelölést és díjat nyert Csho Hva-szung nevéhez olyan híres alkotások fűződnek, mint A bosszú asszonya neo-noir thriller, Az elnök gyilkosa politikai thriller és a tavalyi budapesti fesztiválon bemutatott Beton utópia katasztrófafilm – írták a közleményben.

A minden évben egy speciális témára összpontosító Fókusz szekció alkotásai idén az egyre égetőbb környezeti problémákkal foglalkoznak. Ebben a válogatásban a nézők többek között megismerhetik a világ legnagyobb tengeri gátja, a Dél-Korea nyugati partján harminchárom kilométer hosszan futó Szemangum-menti árterület sorsát, amely védett vándormadarak megállóhelye, de a repülőtéri fejlesztések miatt veszélybe került. Az Extra szekcióban kísérleti alkotásokat vetítenek, amelyeket olyan neves fesztiválokon ismertek el, mint a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál, zárófilmként pedig a Korean Air F27-es utasszállító repülőgépének 1971-es eltérítési kísérletén alapuló 2024-es filmdrámát láthatja a magyar közönség.

A filmek eredeti nyelven, magyar és angol felirattal lesznek láthatók.

The post Kihantolt sírral nyit a 17. Koreai Filmfesztivál first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest