Meddig fogyaszthatók az otthon lefagyasztott ételek?

Igaz, hogy a fagyasztott ételek korlátlan ideig eltarthatók?

Ezt a kérdést tették fel legutóbb a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), a válaszuk pedig az volt, hogy nem.

Magyarázatuk szerint ugyanis a fagyasztás nem állítja meg teljesen a változásokat, csak lelassítja a romlást okozó folyamatokat. Idővel a fagyasztott ételek minősége romlik: kiszáradhatnak, elszíneződhetnek, ízük is megváltozhat, tették hozzá.

Ezért minden ételnek van ajánlott fagyasztási ideje:

  • például a húsleves 2–3 hónapig,
  • a pörköltek 3–6 hónapig,
  • míg a zöldségek és gyümölcsök 8–12 hónapig tárolhatók.

A Nébih azt ajánlja: érdemes minden csomagot felcímkézni a fagyasztás időpontjával, hogy tudjuk, meddig érdemes felhasználni.

The post Meddig fogyaszthatók az otthon lefagyasztott ételek? first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest