A portugálok úgy elverték a svédeket a kézi-Eb-n, hogy csak ámulunk

Thumbnail for 3533451

A svéd válogatott 35-25-re kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, Malmőben.

A portugálok az első félidő második felében egy négyes és egy hármas gólsorozattal elhúztak, majd a második felvonásban még magabiztosabban, látványosabban kézilabdáztak, így nagy meglepetésre tíz találattal győztek, írja az MTI.

Ilyet tudnak a portugálok:

Joao Miguel Ferraz soars for @AndebolPortugal
✈#ehfeuro2020 #dreamwinremember pic.twitter.com/7VkHOczcWr

— EHF EURO (@EHFEURO) January 17, 2020

A Telekom Veszprém svéd beállója, Andreas Nilsson négy gólt dobott. A svédek a csoportkörben is kikaptak egyszer – a szlovénoktól -, így a középdöntőben továbbra is pont nélkül állnak, és nagyjából ki is szálltak az elődöntőbe jutásért vívott harcban.

Korábban az Eb-ken csak egyszer kapott hasonlóan nagy verést a svéd válogatott, 2014-ben a lengyelek győzték le őket szintén 35-25-re. A portugálok most tudták először megverni a svédeket, az eddigi legszorosabb meccsük az volt, amikor öttel kaptak ki a skandinávoktól.

A meccs legjobbjának a 38 százalékkal védő, 11 védést bemutató Alfredo Quintanát választották, de a kapus mellett nagyon sokat tett a portugálok győzelméért Fabio Magalhaes, aki hat gólja mellett hét gólpasszt is kiosztott.

Magalhaes gyönyörű gólja:

Look. At. This.
”</p

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest