Budaörsre menekülnek a hajléktalanok a fővárosi zaklatások elől

Thumbnail for 2935051

Az agglomerációba, például Budaörse menekülnek a hajléktalanok a fővárosi szigor elől, mióta tilos az életvitelszerű tartózkodás a közterületeken.

Budaörsön megjelentek a Templom téren, a CBA-nál, a nagyáruházak környékén, a buszvégállomáson, az erdőkben – írja a Budaörsi Napló.

A lap megkérdezte Wittinghoff Tamás polgármestert, mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni, ám a városvezető sem tudta a megoldást.

Valódi jó választ nem tudok én sem adni, mert a hajléktalanság problémájának megoldása nem képzelhető el városi szinten, annak mélyebb társadalmi gyökerei vannak, és csak országos szinten van értelme az átfogó cselekvésnek. Ennek nyomát azonban nem látom.

A polgármester szerint Budaörsön jól működik a hajléktalanellátó rendszer, a feladatot a Máltai Szeretetszolgálat végzi az önkormányzat megbízásából.

Wittinghoff Tamás hozzátette, a lehető legnagyobb távolságot kívánja tartani azoktól az emberellenes megnyilvánulásoktól, amelyekkel a kormányzat hajléktalan embereket próbálja leradírozni a térképről.

Tovább a cikkre: Budaörsre menekülnek a hajléktalanok a fővárosi zaklatások elől

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest