Elrajtolt 129 bringással a Tour de Hongrie

Thumbnail for 3232327

A cseh Jan Barta nyerte kedden a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny siófoki prológját, legjobb magyarként Dina Márton a 14. helyen zárt. A viadal nyitányaként 35 fokos hőségben a Víztorony környékén kijelölt négy kilométeres egyéni időfutam várt a mezőnyre.

A csapatbemutatón 19 istálló 129 versenyzője vett részt, akik 6 kontinens 31 országából érkeztek.

Az előzetes nevezésekkel ellentétben nem két, hanem három korábbi győztes tagja a mezőnynek: a 2015-ben első luxemburgi Tom Thill és a címvédő olasz Manuel Belletti mellett a 2016-ban diadalmaskodó észt Mihkel Räim is nyeregbe szállt a 40. Tour de Hongrie-n.

Dér Zsolt szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elárulta, két magyart is képesnek tart az első tízre: Lovassy Krisztiánt pályás tapasztalata, Vas Balázst pedig a Kárpáti Futárok Versenyén mutatott jó teljesítménye miatt.

Barta mögött a mezőnyversenyben kétszeres lett bajnok Krists Neilands lett a második kevesebb mint egy másodperccel elmaradva a győztestől. Harmadikként a lengyel Piotr Brozyna végzett.

Szerdán a Velence és Esztergom közötti 194 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 890 kilométert teljesít a vasárnapi, székesfehérvári befutóig.

Végeredmény – Tour de Hongrie, prológ (4 km, egyéni időfutam):

1. Jan Barta (cseh, Elkov-Author) 4:17.20 perc
2. Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy) 0.34 másodperc hátrány
3. Piotr Brozyna (lengyel, CCC Development) 2.09 mp h.
…14. Dina Márton (Kometa) 6.28 mp h.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Tovább a cikkre: Elrajtolt 129 bringással a Tour de Hongrie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest