Ezért néznek meg a pasik más nőket is a barátnőjükön kívül

Thumbnail for 2764497

Kate Evans párterapeuta sokszor találkozott már ezzel a problémával, és véleménye szerint teljesen normális jelenség, ha a pasik olykor más nőket is megnéznek. Bár vannak olyan heteroszexuális férfiak, akik úgy tűnik, észre sem vesznek a barátnőjükön kívül más nőket, de ez általában csak a látszat, ők csak jobban elrejtik az érdeklődésüket. A szakértő szerint ugyanis a nők nézegetése összefügg a libidóval, azaz ha egy férfinak rendben van a libidója, akkor bizony meg fogja nézni a többi nőt is.

De ez nem azt jelenti, hogy meg akarná csalni a barátnőjét.

Az, hogy a barátnő, feleség hogyan reagál egy ilyen helyzetre már attól függ, hogy mennyire van önbizalma, és hogy régebben, a múltban volt-e olyan helyzetben, amikor megcsalták. Evans azt javasolja, hogy nagy féltékenységi jelenet helyett ilyenkor inkább mondd el a férfinak, hogy bántó vagy tiszteletlen a viselkedése, és kérd meg, hogy amikor veled van, akkor uralkodjon magán. Nem kell megváltoztatni és megtiltani neki a nők nézegetését, mert az esélytelen, de arra teljesen jogosan kéred meg, hogy tartson tiszteletben, és ne melletted csinálja, ha ez számodra zavaró.

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

Érdemes közben magadnak feltenni a kérdést, hogy miért érint téged kellemetlenül, ha a férfi megnéz egy másik nőt?

Úgy érzed, nem tesz elég energiát a párkapcsolatotokba? Megcsalt már? Kimutatja elégszer, hogy szeret? Vagy inkább csak nem foglalkozik a szükségleteiddel? Ha bizonytalan lábakon áll a párkapcsolat, akkor egy ilyen nőket nézegetős eset többet is jelenthet, mint nézegetést.

Ám ha egy teljesen jó kapcsolatban éltek, amiben mindketten elégedettek vagytok, akkor nem kell ügyet csinálni a nők nézegetéséből. Nem akar a férfi bunkó lenni, nem kell rögtön azt gondolni, hogy nem is szeret, csupán észreveszi a szépet maga körül. Általában annyi történik, hogy megnézi, megjegyzi magában, hogy szép, majd a következő pillanatban már el is felejti. Tudnod kell magadról, hogy mi az, ami kényelmetlen számodra egy kapcsolatban, és átgondolni, hogy a saját bizonytalanságaidat vajon mennyire vetíted ki a párodra. A végén, ha olyan férfi van melletted, aki tényleg szeret, akkor mindig te leszel az, akit elsőnek észrevesz.

Tovább a cikkre: Ezért néznek meg a pasik más nőket is a barátnőjükön kívül

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest