Fehér csokis panna cotta Gordon Ramsay-től

Thumbnail for 2976410

Fehér csokoládés panna cotta pezsgős granitával – Gordon Ramsay receptje

Hozzávalók (6-8 személyre):

A pezsgős granitához:

  • 125 g kristálycukor
  • 3 ek. folyékony glükóz
  • facsarásnyi citromlé
  • 2,5 dl pezsgő

A panna cottához:

  • 6 dl dupla tejszín (48-50 százalékos)
  • 1,5 dl tej
  • 60 g kristálycukor
  • 3 levél zselatin
  • 200 g apróra tört fehér csoki

A tálaláshoz:

  • 125 g eper
  • vékony csíkokra vágott citromhéj

Elkészítés:

  1. Tedd a cukrot 2,5 dl vízzel, a glükózzal és a citromlével együtt egy vastag falú edénybe, majd alacsony lángon addig keverd, míg a cukor fel nem olvad.
  2. Állítsd nagy lángra, és forrald 3 percig.
  3. Hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a pezsgőt.
  4. Öntsd a keveréket egy műanyag tálba, és tedd a mélyhűtőbe 2-3 órára.
  5. Keverd fel villával a félig fagyott granitát, majd tedd vissza a mélyhűtőbe.
  6. Öntsd a tejszínt, a tejet és cukrot egy nyeles lábosba, majd kis lángon addig melegítsd kevergetés mellett, míg a cukor fel nem olvad.
  7. Áztasd a zselatinleveleket pár percre egy tányér hideg vízbe.
  8. Amint a tejszín forrni kezd, vedd le a tűzről. Add hozzá a fehér csokit, s keverd addig, amíg fel nem olvad.
  9. Nyomkodd ki a vizet a zselatinlevelekből, add a csokis tejszínhez, majd keverd el alaposan, hogy felolvadjon a zselatin.
  10. Töltsd a csokis keveréket 6-8 porcelánformába. A formákat helyezd tálcára, és tedd a hűtőbe 5-6 órára.
  11. Tálaláskor mártsd a formákat 2 másodpercre forró vízbe, majd borítsd ki óvatosan a krémet.
  12. Rakd körbe eperrel és pezsgős granitadarabokkal, majd díszítsd citromhéjjal.

Tovább a cikkre: Fehér csokis panna cotta Gordon Ramsay-től

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest