Gyógyteák téli betegségek ellen

Thumbnail for 3022266

Javában benne vagyunk a januárban, ezzel együtt a téli betegségek időszakában. A meghűlés, a nátha, legrosszabb esetben pedig az influenza is fenyeget bennünket.

Íme 5 tea, ami kifejezetten támogatja az immunrendszert, illetve hatékonyan használható a megfázásos tünetek és betegségek enyhítésére.

Kakukkfűtea
Általános immunerősítő tulajdonságú, növeli a szervezet védekezőképességét, ellenállóképességét. Nyákoldó, köptető hatású, így köhögés esetén is fogyasztható, de torokgyulladás is kezelhető vele, ugyanis fertőtlenítő hatású, gátolja a baktériumok elszaporodását és csökkenti a gyulladást.

Csipkebogyótea
Ha C-vitaminra van szüksége a szervezetednek, akkor mindenképpen csipkebogyót fogyassz. Egyetlen kis csipkebogyóban több C-vitamin van, mint egy egész citromban. Éppen emiatt kiváló immunerősítő. Elkészítéséről azonban fontos tudni, hogy hidegen kell áztatni, a forró víz ugyanis kiöli a vitamintartalmát. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy diétázók számára is kiváló a csipkebogyó, ugyanis zsírégető hatású.

Citromfűtea
Baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságú, de nyugtató hatása miatt is közkedvelt. Már kialakult betegségek, nátha és influenza esetén izzasztásra is használható. Ebben az esetben forrón fogyasszunk belőle két csészével, és jól takarózzunk be.

Gyömbértea
Immunerősítő, vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Tisztítja a nyirokrendszert, segít megszabadulni a toxinoktól, a szervezetben felgyűlt méreganyagoktól. Akár nyersen, de teaként is fogyaszthatjuk.

Bodzatea
Immunerősítő és vértisztító hatású. Megfázásos tünetek, láz esetén izzasztó hatása miatt is javasolt a fogyasztása. Rekedtség esetén is jó szolgálatot tesz. A légutak feszabadításában is segít, ráadásul antioxidáns hatású.

forrás

A bejegyzést ( Gyógyteák téli betegségek ellen ) az RC News. szállította

Tovább a cikkre: Gyógyteák téli betegségek ellen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest