Harry és Meghan többet nem használják a királyi titulusukat

Azután, hogy január elején Harry herceg és felesége, Meghan Markle Instagram-oldalukon bejelentették, hogy hátrébb szeretnének lépni a vezető királyi szerepükből, most kiderült, milyen áron tehetik ezt meg. A BBC a Buckingham-palotára hivatkozva azt írja, Sussex hercege és hercegnéje többet nem használja majd a királyi család tagjait megillető HRH, vagyis “királyi fenség” titulust.

Ezen túlmenően – írja a cikkHarry és Meghan semmilyen hivatalos eseményen nem képviseli többet a királynőt, hercegi kötelességeikért pedig pénzt sem kapnak. A pár jelezte, hogy szándékukban áll visszafizetni azt a 2,4 millió fontot (átszámolva 946 millió forintot), amit az adófizetők pénzéből fordítottak a Frogmore Cottage felújítására.

Ez a birtok egyébként a jövőben is a brit otthonuk marad. A hercegi pár életét érintő változások a tervek szerint 2020 tavaszától lépnek életbe.

„Harry, Meghan és Archie továbbra is a családom szeretett tagjai maradnak” – áll a királynő nevében írt közleményben, amiből az is kiderül, a királyi család reméli, hogy a kieszközölt változtatások segítenek majd a párnak abban, hogy egy boldog és békés, új életet kezdhessenek.

Tovább a cikkre: Nlcafe

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest