Hétvégi menü nemzetközi sztárokkal

Thumbnail for 2897293

Ötleteink mindig vannak, a bevásárlólistát már írhatod is, aztán irány a konyha, mert ezen a héten csupa különlegességet főztünk ki. A laktató reggeli után azt hiszed, hogy lehet egy kicsit lazítani, de nem nem, mert sorakoznak tovább a jobbnál-jobb falatok. Válogass kedvedre, de biztosan nem jársz rosszul akkor sem a hétvégi menüvel, ha pontosan ezeket készíted el! Minden fogás után kattints a megadott linkre, és ott találod meg az elkészítés pontos menetét!

Egyszerű angol reggeli

Az angolok reggelijének eléggé sok verziója létezik, de a következő tekinthető az alapnak. Persze ahány ház, annyi szokás, de ez kiindulási alapnak kiváló!

Hozzávalók /1 adag:

  • 4 szelet bacon
  • 5 dkg véres hurka
  • 10 dkg sütni való kolbász
  • 3 közepes csiperkegomba
  • 5 dkg koktélparadicsom
  • 1 doboz cannellini bab konzerv (paradicsomos)
  • 1 tojás
  • 3 ek. vaj

Az elkészítésért ide kattints!

Kapros savanyú leves

Sonkalé… Mindig sajnáljuk kiönteni. De mi legyen vele? Legyen gyors, egyszerű, finom. Ez született.

Hozzávalók / 4 adag:

  • 1 ek. finomliszt
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. ecet (10%-os)
  • 1 tk. cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 6 dl sonkalé
  • 4 tojás
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja

Az elkészítésért ide kattints!

Angol vasárnapi ebéd

Sunday roast vagy Roast dinner, ahogy az angolok mondják. Sült báránnyal, disznóhússal, egyben sült csirkével vagy pulykával is készítik. Diófélékből vagy hüvelyesekből készült sülttel is fogyasztható. A marhahús a tradicionális választás, és a legnépszerűbb. Laktató fogás, és könnyen változtatható ízlés és diéta szerint.

Hozzávalók / 4 adag:

Marhasült

  • 1 kg marharostélyos (vagy disznóhús, bárányhús, egész csirke, pulyka)
  • 2 ek. olívaolaj (vagy zsír, libazsír)

Zöldségek

  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes pasztinák
  • 1 paprika (egy zöld kaliforniait használtam)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj (vagy libazsír)

Yorkshire puding

  • 6 tk. olívaolaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 kk. só
  • 2 tojás

Gravy

  • 1 ek. sertészsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tk. finomliszt
  • 4 dl zöldség alaplé (burgonya főzőlevéből)
  • 1 tk. worcestershire-szósz (opcionális)
  • 1 csipet só

Az elkészítésért ide kattints!

Hourenso Tamagoyaki- Tojáslepény spenóttal

Ezt az ételt egy japán hölgy tanította a neten. Egyszerű, de nagyszerű!

Hozzávalók / 2 adag:

  • 2 tojás
  • 8 dkg spenót
  • só ízlés szerint (elhagyható)
  • 1 tk. napraforgóolaj

Az elkészítésért ide kattints!

Nutellás-mascarponés kekszsüti

Négy összetevő, se főzés, se sütés, csak mogyorókrém. Kell ennél több?

Hozzávalók / 4 adag:

  • 22 dkg keksz (1 csomag Albert keksz)
  • 20 dkg nutella (4 evőkanál)
  • 2 dl feketekávé (frissen főzött, kihűlt)
  • 25 dkg mascarpone

Az elkészítésért ide kattints!

Chorizós gnocchi

Egy melegítő őszi étel, nagyon ízletes és nagyon laktató.

Hozzávalók / 6 adag:

  • 40 dkg kolbászhús (sertéshús)
  • 10 dkg chorizo (csípős, darabolva)
  • 1 kg gnocchi
  • 20 dkg fodros kel (darabolva)
  • 1 tk. édesköménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 leveskocka
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 póréhagyma (tetszés szerint darabolva)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 5 dl víz
  • 5 dkg parmezán sajt (tetejére, tálaláskor)

Az elkészítésért ide kattints!

Tovább a cikkre: Hétvégi menü nemzetközi sztárokkal

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest