Dunán innen, Dunán túl – A RaM-ArT Színházba költöznek az ikonikus előadások

Thumbnail for 5982098
Fotó: Lakatos Péter Igenis, miniszterelnök úr!

A vasárnapi előadás egy szabálytalan gálaműsor lesz, amelyben a kifejezetten erre az alkalomra készült kisfilmek mellett a társulat tagjaiból összeállt Kultúrbrigád Staff Zenekar játszik, miközben az utolsó vacsora asztalánál színészek és alkotók beszélgetnek az elmúlt 12 évről. Az előadásban Hevér Gábor, Végh Péter, Kovács Máté, Brasch Bence, Katona Péter Dániel, Szatory Dávid, Nyomárkay Zsigmond és Rétfalvi Tamás lépnek fel, mások pedig beszélgetőpartnerként csatlakoznak az estéhez, mint Alföldi Róbert, Parti Nóra, Mihályfi Balázs és Ivanics Tamás.

A színpadi eseményeket még a színház előterében lévő bisztróba is kivetítik, hogy minél többen élőben részt vehessenek az eseményen, de ide is, és a nézőtérre is minden jegy hónapokkal ezelőtt elkelt.

A Kultúrbrigád emblematikus előadásainak nagy része szeptembertől a RaM-ArT Színházba költözik. Az Őrült Nők Ketrece mellett az Alföldi Róbert főszereplésével játszott Isteni végjáték és Molnár Ferenc bravúrdarabja, az Egy, kettő, három, a 2018-ban Pécsett betiltott, de Budapesten azóta is műsoron lévő Igenis, miniszterelnök úr!, a Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével játszott 12 dühös ember, de a Holt költők társasága és a Mefisztó című produkciók is itt lesznek láthatóak a Varázsnagymama című, a Tintanyúl zenekar közreműködésével létrehozott gyerekelőadás mellett.

Fotó: Lakatos Péter A félelem megeszi a lelket

Az Örkény Színház társulata befogadta a Hernádi Judit díjnyertes alakításával játszott A félelem megeszi a lelket előadást, így szeptembertől ott lesz látható Alföldi Róbert rendezése. Katona Péter Dániel monodrámája, az egészen kivételes színészi teljesítményre épülő Holtverseny című monodráma a Jurányi Produkciós Házba költözik.

A társulat új játszóhelyen, a Múzeum utcai Muzikumban állítja színpadra másik két monodrámáját, a Háy János művéből készült A bogyósgyümölcskertész fia című darabot Kovács Máté, illetve a Vámos Miklós Anya csak egy van című regényéből készült monodrámát Ivanics Tamás előadásában. A korábban Kossuth Klubként is ismert helyen elsősorban jazz koncerteket látogathat a közönség, ez lesz az első alkalom, hogy repertoárszerűen színházi előadásokat is látogathat itt a belvárosi közönség.

Fotó: Lakatos Péter Anya csak egy van

A társulat a 2023/24-es évadban több, mint 400 előadást szervezett le, ez a szám a következő évadban 150-re csökken. Így nem mindig lesz minden előadás műsoron, és nem is olyan gyakorisággal, mint korábban.

Aki a társulat munkáját közvetlenül is szeretné támogatni, csatlakozhat a Kultúrbrigád Klubhoz, amivel amellett, hogy a csapat művészeti tevékenységét segíti, exkluzív eseményeken, személyes találkozókon is részt vehet majd, és valóban részese lehet egy élő és közvetlen közösségnek.

The post Dunán innen, Dunán túl – A RaM-ArT Színházba költöznek az ikonikus előadások first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest