Életfogytiglant kapott a vonatos késelő Németországban

Thumbnail for 5880297

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a német bíróság azt a férfit, aki tavaly januárban halálra késelt két tinédzsert a Kiel és Hamburg között közlekedő vonaton, és további négy utast súlyosan megsebesített, mielőtt az utasok legyűrték volna.

Az itzehoe-i tartományi bíróság emberölésért és emberölés kísérletért ítélte el a 34 éves palesztin férfit, akit a német adatvédelmi szabályoknak megfelelően Ibrahim A. néven azonosítottak.

A tárgyaláson egy pszichiátriai szakértő azt vallotta, hogy a vádlott pszichotikus tünetekkel és poszttraumás stressz zavarral küzdött, de tettéért büntetőjogi felelősségre vonható. A védőügyvéd azonban azt kérte, hogy védencét szállítsák pszichiátriai intézetbe.

A nyomozók elmondták az is, hogy a férfi büntetett előéletű volt, a cselekmény elkövetése előtti napokban szabadult az előzetes letartóztatásból, ahová egy másik bűncselekménnyel összefüggésben került. A férfi a támadás napján a kieli bevándorlási hatósághoz utazott, és az ügyészek szerint úgy tűnik, hogy frusztráció miatt követte el a bűncselekményt.

The post Életfogytiglant kapott a vonatos késelő Németországban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest