Gyermekvédelem: már nincs pedofil intézményvezető

Thumbnail for 5982015

Az állami gyermekvédelmi vezetők átestek a pszichológiai alkalmassági vizsgálaton, amelyet 273 vezetőnél irányoztak elő, közülük – például betegség vagy más ok miatt – 268 vizsgálata zajlott le.

Pedofíliára való hajlamot a vizsgálat nem tárt fel egy vizsgált személy esetében sem.

A Népszava szúrta ki, hogy ezt a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára írta ezt a közösségi oldalán. Fülöp Attila szerint azt is elárulta, hogy két vezetőt minősített alkalmatlannak a klinikai szakpszichológusokból álló bizottság személyiségzavar miatt.
A szükséges munkáltatói lépések itt megtörténnek. Néhány napja a tárca nem reagált a lapnak, amikor a pedofilos átvilágítás eredményét firtatták.

A gyermekvédelmi intézményvezetők alkalmassági vizsgálatának része volt egy főleg vezetői kompetenciákkal foglalkozó rész, egy 500 kérdéses amerikai személyiségteszt és egy interjú egy klinikai szakpszichológussal. Közben egy másik, július elsejétől hatályos jogszabály kiterjesztette az ellenőrzést a vezetők beosztottaira is, „kifogástalan életvitelüket” a rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat ellátó szerve” is bármikor ellenőrizheti őket.

A Népszava most arról ír, hogy a nevelőszülőknek is bizonyítaniuk kell „kifogástalan életvitelüket”. Egyikük a lapnak azt írta, a napokban megkapta a kérdőívet, amit megalázónak tart, de kitölti.

A gyerekek érdekében nincs más választásunk.

Azt a tájékoztatást kapták, hogy rendőrök is ki fognak menni ellenőrizni, igazat írtak-e a papírra, kikérdezik majd a szomszédokat is. A lap szerint volt ahol azt mondták, aki megtagadja a kérdőív kitöltését, attól elveszik a gyerekeket, a nevelésüket meg majd az állam megoldja.

K. Endre újabb fideszes áldozata

A február elején kirobbant kegyelmi botrány után kapott ismét országos nyilvánosságot a bicskei pedofilügy, amelybe Novák Katalin és Varga Judit belebukott. K. Endre miatt most el kell hagynia az igazgatói posztot Bárányos János fideszes önkormányzati képviselőnek, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának. 2018-ban nehezményezte az illetékes tankerület, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson. A kegyelmi botrány kirobbanása után fél évvel döntöttek úgy, hogy „súlyos szakmai és etikai kifogások” miatt nem támogatják az igazgató mandátumának meghosszabbítását. Bárányos János érdekében petíció indult.

Júliustól egyébként nem vállalhatnak szakmán belül másodállást a gyermekvédelmi gyámok, nem lehetnek hivatásos gondnokok, hivatásos támogatók. A lap szerint ennek oka nem ismert.

Kapcsolódó
„Súlyos erkölcsi dilemmákkal küzdök” – hozzátartozóik miatt rúghatnak ki gyermekvédelmi szakembereket

A kormány a gyermekvédelmi szakemberek kifogástalan életvitelét vizsgálva a szakemberekkel egy háztartásban élők bizonyos adataira is kíváncsi. Aki ellenáll, annak a hozzátartozóját elbocsátják az állásából.

The post Gyermekvédelem: már nincs pedofil intézményvezető first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest