Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

Thumbnail for 6272301

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). Utolsó részünk fókuszában a cukor áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

  • Jobb-e a barnacukor bármivel is a fehérnél?
  • Megfelelő alternatíva az édesítő, vagy inkább az édes ízekről kellene lejönni?
  • Tényleg az Európát feldúló Napóleon szabadította ránk a cukor tömegtermelését?
  • Ki írta le először a „czukrász” szót, kiket neveztek pepecsművesnek?
  • És miért kell lennie egy édességben sós vagy kesernyés íznek is?

The post Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle? first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest