Kirill pátriárka a magyar kormány újabb tagját tüntette ki

Thumbnail for 5523369

Nagyon megtisztelő Őszentsége, Kirill ortodox pátriárka elismerése! Azonban ezt minden magyar ember kapta, aki segítette az ortodoxiát és a békét támogatja!

– jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Facebook-oldalán, hogy Semjén Zsolt és Orbán Viktor után ő is kitüntetést kapott Kirill moszkvai pátriárkától.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly szeptember 13-án megkapta a Dicsőség és becsület rend II. fokozatát Kirill moszkvai pátriárkától, júniusban pedig a miniszterelnököt is megajándékozta a pátriárka, a kormányfő a Dicsőség és becsület rend I. fokozatát kapta meg hatvanadik születésnapja alkalmából, emlékeztet az Index.

A pátriárka érdekében tavaly a magyar kormány komoly konfliktust is vállalt az Európai Unióval, amikor vétóval fenyegetve mentették ki a magyar képviselők Kirillt az EU-s szankciók alól.

Kapcsolódó
Olajbiznisz is gazdagította a háborúpárti orosz pátriárkát, akit Orbán megvédett az uniós szankcióktól

Az ukrajnai inváziót támogató, 1969-ben szegénységi fogadalmat tett szerzetes mára a hírek szerint dollármilliárdok fölött rendelkező pátriárka lett. Miért állt ki mellette a magyar kormány?

The post Kirill pátriárka a magyar kormány újabb tagját tüntette ki first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest