Orbán Balázs: Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

Thumbnail for 6117998

Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek.
Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

írja Orbán Balázs utalva a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára. A miniszterelnök politikai igazgatója ezután úgy fogalmaz, hogy mérceként nem azoknak kell megfelelnie, „akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek. Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!”

A miniszterelnök politikai igazgatója nagy vihart kavart csütörtökön amikor is arról beszélt, hogy Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben. Török Gábor ezt a kijelentést az év politikusi hibájának nevezte, míg Magyar Péter felszólította a miniszterelnököt, hogy valljon színt Orbán Balázs ügyében. Orbán Viktor ezt ma meg is tette, és egyrészt hibának nevezte Orbán Balázs mondatait, másrészt ő nyilatkozta azt is, hogy biztos benne, hogy politikai igazgatója is, ha a történelem úgy fordulna, „ott lenne velünk” a Corvin-közben.

Orbán Balázs egyébként a nyilatkozata utáni kritikákra első körben úgy reagált, hogy „a háborús propagandasajtó vonatán nincs megállás”.

The post Orbán Balázs: Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest