Orbán Viktor: Megdöbbenéssel értesültem a barátomat ért kegyetlen támadásról

Thumbnail for 5880528

Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico miniszterelnök barátomat ért kegyetlen támadásról. Imádkozunk az egészségéért és a mihamarabbi felépüléséért! Isten áldja őt és a hazáját!

Ezzel a poszttal reagált az X-en Orbán Viktor arra a hírre, hogy a szlovák kormányfőt kedden délután a kormány handlovái (nyitrabányai) kihelyezett ülése után meglőtték, és kórházba kellett szállítani. Később nagyjából ugyanezt a szöveget megosztotta a Facebookon is, de ott magyarul.

I was deeply shocked by the heinous attack against my friend, Prime Minister Robert Fico. We pray for his health and quick recovery! God bless him and his country!

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) May 15, 2024

Orbán Viktor egyébként kampánykörútján kaphatta a hírt, sajtófőnöke szerint szerdán Sopronban és Kapuváron folytatta turnéját.

Szijjártó Péter külügyminiszter sokkolónak és megdöbbentőnek nevezte a merényletkísérletet. Úgy fogalmazott, „ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!”

Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte

– írta a miniszter.

Sulyok Tamás köztársasági elnök is úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy megdöbbentette a támadás. „Imádkozom érte, és gyors felépülést kívánok neki” – közölte.

Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Donáth Anna, a Momentum elnöke szintén a Facebook-oldalán reagált a szlovák miniszterelnök elleni merényletre. A Momentum politikusa azt írja: „Sokkolt a Robert Fico elleni merénylet. Egy politikai gyilkossági kísérletet láttunk Európa közepén. Mielőbbi jobbulást a szlovák miniszterelnöknek!”

Dobrev Klárát, a DK politikusát sokkolták a szlovák hírek.

Ilyenkor nincs politika, csak emberség és együttérzés. A legfontosabb most az, hogy Robert Fico életben maradjon és felépüljön

– fogalmazott.

A részletekről és a legújabb fejleményekről ezen a linken, folyamatosan frissülő cikkünkben olvashat.

The post Orbán Viktor: Megdöbbenéssel értesültem a barátomat ért kegyetlen támadásról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest