Több védelmi intézkedést is meghosszabbítanak április 19-ig

Thumbnail for 3976271

A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét – közölte szerda este a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ezek szerint változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani. Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

Az intézkedések részletei hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben – írták.

Kapcsolódó
Indul a fokozatos nyitás: ezek a szabályok érvényesek mától

Kinyithatnak az egy hónapja bezárt üzletek, szolgáltatók, később kezdődik a kijárási tilalom.

The post Több védelmi intézkedést is meghosszabbítanak április 19-ig first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest