Tovább szigorítaná az Oroszországgal szembeni szankciókat az új jobbközép portugál kormány

Thumbnail for 5880125

Szigorítaná az Oroszországra kivetett háborúellenes szankciókat az új jobbközép portugál kormány – írja a Reuters Maria da Graca Carvalho környezetvédelmi és energiaügyi miniszterre hivatkozva.

Az új kabinet áprilisban kezdte meg működését, miután szűkös győzelmet arattak a márciusi választásokon, és ezzel véget vetettek a szocialisták nyolc éve tartó kormányzásának.

Az Európai Bizottság következő szankciócsomagja várhatóan az orosz LNG-gázra vonatkozó korlátozásokat fog javasolni – derült ki a Reuters által hivatkozott dokumentumból. A tervezett korlátozás nem ugyan tiltaná közvetlenül a cseppfolyósított orosz földgáz behozatalát, de tiltaná az átrakodási szolgáltatások nyújtását a harmadik országba történő szállításesetén.

„A portugál kormány általában igazodik az Európai Unió energiapolitikájához, nevezetesen a stratégiai szuverenitásunk erősítését célzó intézkedésekhez éppen úgy, ahogy a szankciók szigorítását is támogatja” – áll a miniszteri nyilatkozatban.

The post Tovább szigorítaná az Oroszországgal szembeni szankciókat az új jobbközép portugál kormány first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest