Új iPad Minit villantott az Apple

Thumbnail for 4281870

Az Apple idei őszi eseményén a hardveres bejelentéseket az iPad nyitotta, ami Tim Cook Apple-vezér szerint népszerűbb és fontosabb eszköz, mint valaha. Nem meglepő, hogy bemutatkozott a belépőszintű iPad egy frissített verziója, és a még érdekesebbnek ígérkező iPad Mini újgenerációs változata. Mindegyik táblagép már száz százalékban újrahasznosított alumíniumból készül.

Az iPad Prónál és Airnél is olcsóbb 10,2 hüvelykes iPad az elődnél 20 százalékkal gyorsabban dolgozó A13 bionikus chipet kapott, amivel a cég szemléltetése szerint háromszor gyorsabb, mint a legjobb Chromebook, és hatszor a legerősebb androidos telefon. Az előlapi kamera fejlődött, egy 12 megapixeles ultraszéles kamera került a táblagépre. Használhatóvá vált az iPad Prón már népszerűvé Center Stage funkció, ami a videóhívásokat teszi élvezhetőbbé. A másik újdonság a True Tone, amivel személyreszabhatóbb az iPad kijelzőjének hőmérséklete. A kütyü elsőgenerációs Apple Pencilt támogat, és természetesen már iPadOS 15-tel érkezik.

Mától rendelhető és jövő héten kezdik szállítani, kezdőára 329 dollár (kb. 120 ezer forint), a hivatalos magyar árak később kerülnek fel a cég weboldalára.

Apple

A legkisebb 8,3 hüvelykes iPad, az iPad Mini pedig Tim Cook szavaival az eddigi legnagyobb frissítését kapja. Mióta a pici variáns 2012-ben debütált, valóban nem sokat változott, de ezúttal kerekebb sarkak, vékonyabb káva jellemzi, és új színárnyalatokban (lila, pink, arany, fekete) is elérhető lesz. A széltől-szélig érő Liquid retina kijelző 500 nites fényerőt teljesít, tükröződésmentes bevonat van rajta, és támogatja a True Tone megjelenítést. A Touch ID ujjlenyomat-olvasó a készülék keretének jobb felső oldalára került a bekapcsológombra.

A korábbi generációhoz képest 40 százalékkal gyorsabb lett a CPU, és 80 százalékkal gyorsabb GPU, így a játékok is jobban futnak rajta. A gépi tanulás kétszer gyorsabban megy az eszköznek, ami főleg a beszélgetések fordításánál mutatkozik meg. Van USB-C portja, és támogatja az 5G-t. A hátlapi kamera 12 megapixeles kamera, f/1.8-as apertúrával érkezik, ellátva LED villanóval, és képes 4K-ban rögzíteni. Az előlapon egy 12 megapixeles, ultraszéles szenzor virít. Támogatja a második generációs Apple Pencilt.

499 dollárról (kb. 150 ezer forint) indul, hivatalos magyar árat szintén később lehet tudni.

Apple Ezt tudja a pici iPad

The post Új iPad Minit villantott az Apple first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest