Így szabadulj meg a molylepkéktől vegyszermentesen

Thumbnail for 2569432

Lyukas a kedvenc pulcsid? Összevissza röpködnek a molylepkék a lakásban? Sajnos néhány hónap, és kezdődik a szezon. Ha már szállnak, akkor nem időben vetted észre a kis dögöket, sajnos már peteként is elég nagy kárt tudnak okozni, például a ruháinkban. Mutatunk pár vegyszermentes megoldást, mellyel búcsút inthetsz a molylepkéknek.

Porszívózz! Mindenhol!

A molylepke-invázióval szenvedőknek az első dolog, amit meg kell tenniük, az a porszívózás. A lakás minden pontján. A szekrényeket, a fiókokat és minden egyes rést porszívózz ki, mert bárhol találhatsz petéket.

Forrás: Tumblr.com

Moss és centrifugázz ki minden sérült darabot!

A molylepkék szeretik az izzadságot és a szennyeződéseket, ezért magas hőmérsékleten moss ki minden olyan ruhát, mely bármilyen módon találkozott volna a kis dögökkel. A gyapjúruhákat pedig érdemes cipzározható tasakban tárolni, vagy akár a jól bevált trükköt is alkalmazhatod, mely szerint a mélyhűtőbe teszed őket.

Cédrusfa

Hatékony molyűző, ezért mindenképp szerezz be cédrusléceket vagy -forgácsot, ha molyok szállták meg az otthonodat, és helyezd el a ruhák között. Ugyanez ez a helyzet a levendulával is.

PureWow

Tovább a cikkre: Így szabadulj meg a molylepkéktől vegyszermentesen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest