Isteni desszert: cseresznyés sajttorta

Thumbnail for 3246688

Nagyon gyorsan elkészíthető a torta, ráadásul sütést sem igényel. Szinte bármilyen gyümölccsel finom ez a desszert de legjobb cseresznyével vagy eperrel!

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 13 dkg zabkeksz
  • 5 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg vaj (olvasztott)

Hozzávalók a cseresznyezseléhez:

  • 25 dkg cseresznye (magozott)
  • 3 ek cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 ml habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 30 ml víz

Elkészítés:

1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal. Azután egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőben dermesztjük.

2. A cseresznyét a cukorral, a fahéjjal és a citromlével addig főzzük, amíg a szemek összeesnek, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Azután sűrű, lekvár állagúra főzzük.

3. A krémhez a zselatint vízben megduzzasztjuk, majd folyós állagúra melegítjük. A krémsajtot ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és habosra verjük, végül beledolgozzuk a zselatint.

4. A cseresznyés részt rákenjük a kekszes alapra, majd erre simítjuk a mascarponés krémet. A tortát pár órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint apróra vágott mogyoróval és cseresznyeszemekkel díszítjük.

forrás

A bejegyzést ( Isteni desszert: cseresznyés sajttorta ) az RC News. szállította

Tovább a cikkre: Isteni desszert: cseresznyés sajttorta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest