Kézilabda-Eb: Magyarország-Norvégia (élő)

Thumbnail for 3533103

Kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport:

Magyarország – Norvégia 0-0
Malmö
v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)

Az ember nem igazán tudta, mit várjon a rutintalan és megfiatalított férfi kézilabda-válogatottól az Európa-bajnokságon, főleg azután, hogy a szövetség célkitűzés nélkül engedte útjára a csapatot. Ezek után nekünk nagyon kellemes, az ellenfeleknek annál kellemetlenebb meglepetésben volt részük, hiszen a magyar válogatott veretlenül hozta le a csoportkört, legyőzve az oroszokat és Izlandot, valamint döntetlent játszva az olimpiai és világbajnok dánokkal.

Kik ezek a kézisek, akikért rajong most Magyarország?
A magyar közvéleményt és az ellenfeleket is meglepte a fiatal és rutintalan magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, ahol veretlenül hozta le a csoportkört. Van, aki a legkegyetlenebb sportsérülésből állt talpra, más a Google legnépszerűbb keresései közé került.

A csoportból két pontot vitt magával a válogatott, amely a középdöntő első meccsén a legutóbbi két világbajnokságon döntőt játszó, igaz, mindkettőt elveszítő Norvégiával találkozik. Az északiak szintén két ponttal kezdik a középdöntőt, miután a bosnyákokat és a portugálokat hat, a franciákat két góllal győzték le.

Legnagyobb sztárjuk a PSG irányítója, Sander Sagosen irányítója, aki 27 góljával második volt a csoportkör góllövőlistáján.

A két csapat legutóbb a tavalyi világbajnokság középdöntőjében találkozott, akkor a norvégok kilenc góllal, 35-26-ra győztek.

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP

Tovább a cikkre: Sport24

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest