Ne vedd fel, ha erről a számról hívnak!

Thumbnail for 3354265

Elsőként a 24.hu számolt be róla, hogy többen is jelezték, hogy egy külföldi, +377 előhívójú telefonszámról keresték őket szombat éjszaka, valamint vasárnap hajnalban.

A furcsa jelenséget Fésűs Nelly is megtapasztalta, aki az Instagram oldalán tett közzé egy képernyőfotót a rejtélyes hívásokról. Őt is hívogatták éjszaka. Nagy ijedelemre nincs oka senkinek, mert addig nincs semmi gáz, míg vissza nem hívjuk ezt a telefonszámot.

A 24.hu szerint a dolot mögött a “wangiri” nevezetű csalóhullám állhat, mely időről-időre megjelenik hazánkban is. A bűnözők arra játszanak, hogy nemzetközi számokról tömeges hívásokat indítva visszahívják őket, ugyanis ezzel megkárosíthatják áldozataikat.

<div data-run-module="embeddedapp/main.app" data-type="desktop" data-params='{"caption":"Segítsetek! Ez mi? #gyanus #átverés #zaklató","platform":{"code":"pulsembed"},"publicationId":{"type":"pulsembed","pulsembed":{"id":"Kwg6DTgP0","client":"25598d9d-16ec-4be7-9826-9224fb07155a"}},"alignment":"center","parameters":{"embedCode":"

n”,”url”:” data-run-module-isrun=’>

Szombaton a szlovák rendőrség is felhívta a szomszédaink figyelmét arra, hogy Afrikából és Közép-afrikai Köztársaságból érkezett több hívás is az országba. A hullám vasárnap hajnalra érte el Magyarországot.

A legfontosabb az, hogy senki ne vegye fel nekik a hívást és semmi esetre se hívja őket vissza.

A bejegyzést ( Ne vedd fel, ha erről a számról hívnak! ) az RC News. szállította

Tovább a cikkre: RCNews

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest