Órabérben szedik a szemetet a hajléktalanok

Thumbnail for 3356712

A programot az amerikai Arkansas államban található Little Rockban indították, hogy így kínáljanak esélyt a hajléktalanoknak az életük megváltoztatásához – írja a Euronews.

A „Híd a munkába” elnevezésű kezdeményezés keretében dolgozó hajléktalanoknak óránként 9,25 dollárt (kb. 2800 forint) fizetnek, ha hajlandóak megtisztítani az utcákat a szeméttől. Egy helyi egyházi közösség hívta életre a programot még áprilisban, a polgármesternek azonban annyira megtetszett az ötlet, hogy egy teljes évre átvállalta a finanszírozást, így 2020 szeptemberéig biztos megélhetésre számíthatnak a város hajléktalanjai.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Eddig nagyjából 80 ezer dollárt (kb. 24 millió forint) költöttek a programra, amelyből 380 ember munkáját fizették. Ők a város 130 különböző pontján dolgoztak és 2056 zsák szemetet gyűjtöttek össze. Emellett azonban szakemberekre is jutott a költségvetésből, akik fizikai és mentális egészségügyi segítséget nyújtanak az érintetteknek, akiket állásinterjúkra is felkészítenek.

Az ötletgazda gyülekezet lelkipásztora szerint nagy az öröm, hogy ilyen jól bevált a program és további lépéseket terveznek a hajléktalanok megsegítésére.

„Visszafogadtak a társadalomba és pénzt keresek, példát mutatva ezzel a fiamnak” – nyilatkozta a program egyik részt vevője a helyi tévécsatornának még áprilisban.

Tovább a cikkre: Nlcafe

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest