Óvakodj a Facebookon terjedő takarítós tipptől!

Thumbnail for 3572947

Jobb, ha nem próbálod ki azt a takarítási tippet, amely most igen nagy népszerűségnek örvend a Facebookon, ugyanis többet ártasz vele, mint gondolnád.

Terjeng most a Facebookon egy háztartási praktika, melyet már millió meg még egy nyelvre fordítva osztogatnak meg háziasszonyok. A trükkel állítólag elérhetjük, hogy minden wc-lehúzás után friss, illatos és tiszta legyen a wc-nk. A bejegyzésről írt is egy cikket a brit Mirror.

Az egész egyébként egy anyukától indult, aki egy Facebook-csoportban osztotta meg a többiekkel, hogy egy kevés mosogatószert szokott csepegtetni a wc tartályába a tisztaság megőrzése érdekében. A módszert persze jó sokan át is vették tőle, ám a szakemberek szerint nem túl okos megoldás, ráadásul nem is olyan hatásos.

A brit vízvezetékszerelők szövetségének elnöke, Peter Daly felhívta rá a háziasszonyok figyelmét, hogy a nem fürdőszobai használatra fejlesztett mosogatószer nem feltétlen tesz jót a wc-nek és annak alkatrészeinek sem. A rendszerbe kerülő mosogatószer emellett károsan hat a környezetre. – mondja Peter Daly, a brit vízvezetők szövetségének elnöke.

Mi azért egy pár csepp mosogatószer erejéig kipróbáltuk a trükköt. Tapasztalataink alapján ez a csoda még három napig sem tart. Egyszerű logikával ki lehet következtetni ennek okát: a tartály lehúzáskor kiürül, így annak tartalmával a becsepegtetett mosogatószer is. Ez a lifehack tehát nem csak hasztalan, de káros is.

A bejegyzést ( Óvakodj a Facebookon terjedő takarítós tipptől! ) az RC News. szállította

Tovább a cikkre: RCNews

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest