Óvakodjunk a vegyszeres albán fagyitól!

Thumbnail for 2726383

Állítólag egyre több albán vállalkozó árul olcsó és rossz minőségű fagylaltot Budapesten, írtuk meg mi is szerdán. Olcsóbban, mint a magyar fagyi, viszont rengeteg adalékanyagot használnak, adott esetben 100 százalékos mesterséges térfogatnövelést elérve a felfújt fagyin. Ezekben a fagyikban nagyrészt víz, cukor, aroma és ételfesték van, és adott esetben feleannyiba kerül egy-egy gombóc, mint a tisztességes fagyizókban.

Ez a fagyi például nem tűnik túl jó minőségűnek

Mivel ezek az adalékanyagok nem károsak az egészségre, a fagylalt árusítása nem ütközik törvénybe. A fogyasztóknak kell résen lenniük, hogy ne vegyen gyanúsan olcsó fagyit. Ezenkívül az alábbiakra is érdemes odafigyelni a Pénzcentrum szerint:

  • A furcsa színek (mondjuk a hupikék) arra utalhatnak, hogy tele van nem természetes anyaggal a fagyi.
  • A furcsa nevek (például „Esti álom”) alkalmasak lehetnek arra, hogy át se gondoljuk, mit eszünk.
  • Túl nagy választék, túlságosan csicsás megjelenés túl olcsón.

Tovább a cikkre: Óvakodjunk a vegyszeres albán fagyitól!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest