Rasszizmussal vádolják az egyik legnagyobb világmárkát

Thumbnail for 2516278

Komoly vádak érték az egyik legnagyobb világmárkát, a H&M-et. Egyik kampányfotójukon háborodtak fel rengetegen, amire a márka reagált is.

Óriási felháborodást váltott ki a ruházati cég egyik kampányfotója, amin egy fekete fiú látható egy feliratos pulcsiban. A felsőrész szövege így szól: “coolest monkey in the jungle”, azaz a legmenőbb majom a dzsungelben, amit sokan bántónak, sőt egyenesen rasszistának tartottak.

Forrás: hm.com

LeBron James, a híres afroamerikai kosárlabdázó egy koronával a fején ábrázolta a kisfiút egy Instagram képen, s alatta így szólalt fel a sértő kampányfotó ellen: “H&M, teljesen félreértetek minket és ebbe nem megyünk bele! Húzzuk ki magunkat! Elég belőletek, én amikor a képre nézek egy fiatal királyt látok! Egy fiút, aki uralja a világot, aki egy sérthetetlen erő amit nem lehet megtagadni. Nekünk, afroamerikaiaknak mindig le kell győznünk az akadályokat, be kell bizonyítanunk az embereknek, hogy tévednek velünk kapcsolatban és még keményebben kell dolgoznunk, hogy megmutassuk, hová tartozunk, de képzeljétek, nem bánjuk, mert az út végén mi ebből csak profitálni fogunk!”