Hiába a hibátlan teljesítmény, nem kapott licencet a Szombathely élvonalba jutó női kézicsapata

Thumbnail for 5880255

Öt évvel ezelőtt már készítettünk riportot a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia problémájáról: a női kézilabdacsapat 2019-ben amiatt szenvedett, hogy nem volt hazai pályája, ugyanis a város két komoly sportlétesítményében sem kapott helyet.

A probléma most ismét felmerült: ugyan a csapat toronymagasan, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a másodosztályt, és két fordulóval a vége előtt biztos feljutó, egyelőre nem kaphat licencet. Legalábbis ezt írta közleményében a klub.„Jelen állás szerint azért nem kapunk licencet az NB I-re, mert Nemény András (polgármester – a szerk.) nem enged be minket a Schaeffler Aréna Savariába. A Haladás Sportkomplexum nem alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására, a városvezetés azonban nem reagál a kérésünkre, hogy visszatérhessünk a Schaeffler Aréna Savariába.

Az a félelmünk, hogy a városvezetés nem akar NB I-es női kézilabdát Szombathelyen

– olvasható.

A klub hivatalos honlapján azt írta, a Magyar Kézilabda Szövetség június 5-ig adott határidőt, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldódjon a probléma.

Kapcsolódó
A sztyeppére száműzték a szombathelyi kéziseket, mégis nyernek

400 gyerek és 25 csapat vágyik arra, hogy legyen csarnok, és végre vaxot is használhassanak edzésen.

The post Hiába a hibátlan teljesítmény, nem kapott licencet a Szombathely élvonalba jutó női kézicsapata first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest