Sütőtökös sajttorta

Thumbnail for 2392474

Közeledünk az október végéhez, ezáltal pedig jön a sokak által kedvelt Halloween. Nagyszerű vendégváró lehet ez a sütőtökös sajttorta ezen alkalomból.

Ha ősz, akkor sütőtök minden mennyiségben. Töklámpás Halloweenre, sütőtök krémeleves, sütőtök natúrba, sütőtökös sajttorta és még ezer variáció. Mi ezek közül most megmutatjuk nektek a legédesebbet, ami tuti sikert fog aratni.

Hozzávalók:

  • 80 dkg natúr krémsajt
  • 1 és ¼ bögre cukor
  • 3 ek univerzális liszt
  • 1 bögre sütőtök püré
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek vaníliakivonat
  • ½ tk só
  • 4 nagy tojás
  • 1 és ¼ bögre teljes kiőrlésű zabkeksz, darálva
  • ¼ bögre cukor
  • 4 ek olvasztott vaj (lehetőleg nem sózott)

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 180 fokosra.

2. Egy közepes tálban keverjük össze a keksz morzsát, a cukrot és a vajat, majd nyomjuk egy kapcsos tortaforma aljába, és süssük aranybarna színűre. Ez kb. 10-12 perc.

3. Egy elektromos keverővel keverjük simára a krémsajtot a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, majd tegyük bele a sütőtök pürét, a fűszert, a vaníliát és a sót. Keverjük amíg sima lesz.

4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat.

5. Tegyük a sütőformába. A sütő hőmérsékletét csökkentsük kb. 150 fokra.

6. Süssük 45 percig majd kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk benne a süteményt még 2 órán át úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütő ajtaját.

7. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe, ahol legalább 4 órán át pihentessük.

Jó étvágyat!

A bejegyzést ( Sütőtökös sajttorta ) az RC News. szállította

Tovább a cikkre: Sütőtökös sajttorta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest