Szomáliából menekült modell a magyar Marie Claire címlapján

Meglehetősen bátor dologra vállalkozott a magyar Marie Claire, novemberi számuk címlapjára egy Afrikából menekült modell fényképét tették. Káfia Mhdi három évvel ezelőtt anyja tanácsára és segítségével hagyta el Szomáliát, miután nevelőapja eladta, hogy egy nála sokkal idősebb férfi felesége legyen.

A lány, aki hat testvére mellett a legidősebb gyerekként nyolcéves kora óta dolgozott, kíméletlen embercsempészek segítségével, egymaga jutott át Európába. Sokat éhezett, hosszú vándorútja során teljesen legyengült, még börtönben is volt, mert nem voltak papírjai.

Végül Törökországon és Görögországon keresztül jutott Magyarországra, amelyről – ahogy nemrég a Nők Lapjának nyilatkozva elmondta – korábban soha nem hallott, majd a fóti gyerekotthonba került.

Mióta itt van, megtanult magyarul, leérettségizett, és a divatvilág is felfigyelt rá. Első modellportfóliójára diákmunkával, hoszteszkedéssel és gyári munkával kereste meg a pénzt, még egy saslikoshoz is beállt dolgozni, hogy összejöjjön a fényképek ára.

Megérte, idén már a Mercedes Benz Fashion Week Central Europe-on is szerepelt, a róla szóló Könnyű leckék című dokumentumfilmet pedig ma mutatták be a mozik.

Tovább a cikkre: Szomáliából menekült modell a magyar Marie Claire címlapján

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest