Tomboló tűzvészen keresztül autóztak munkába – videó

Kaliforniában jelenleg is tombolnak azok a nagy kiterjedésű erdőtüzek, amelyek miatt több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A helyzetet nem javítja a rendkívül száraz időjáráshoz társuló, már-már hurrikánerősségű szél sem, amely miatt a lángok kiszámíthatatlanul terjednek, szinte minden irányba.

Az NBC hírcsatorna szerint eddig több mint 83.000 hektárt tarolt le a tűz, több mint 12.000 épület vált a lángok martalékává. Ehhez képest, szinte a csodával egyenértékű, hogy halálos áldozatról eddig nem érkezett jelentés, és a sérültek száma is talán ha tucatnyira tehető – közülük többen könnyebb sérülést szenvedett tűzoltók.

A gigantikus kiterjedésű erdőtüzet jól lehet látni a világűrből is, ahogy az ISS nemzetközi űrállomáson tartózkodó asztronauták fotói is mutatják.

Not the typical morning commute… pic.twitter.com/kJIOQeqsIK

— A. Mutzabaugh CMT (@WLV_investor) December 6, 2017

A hatalmas füstfelhő Los Angeles városát is beborította, sőt a lángok már az elegáns Bel-Air nevű városrészt is fenyegetik. Jerry Brown kaliforniai kormányzó szükségállapotot hirdetett ki a közeli Ventura megyében.

Az alábbi videót épp egy ott élő üzletember rögzítette, amikor tegnap reggel munkába indult. A szinte apokaliptikus hangulatú felvételen jól láthatók az út mellett tomboló lángok, miközben a füst miatt olyan sötét van, mintha csak éjszaka lenne.

Not the typical morning commute… pic.twitter.com/kJIOQeqsIK

— A. Mutzabaugh CMT (@WLV_investor) December 6, 2017

Tovább a cikkre: Tomboló tűzvészen keresztül autóztak munkába – videó

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest