Új Bajnokok Ligája-rekord született

Thumbnail for 2473152

Szerda este lezárult a 2017/18-as Bajnokok Ligája-szezon csoportköre, amely nagy gólzáport hozott: A Liverpool csapata egyedül hetet vállalt, de a Porto-Monaco mérkőzésen is hét találat esett, valamint a Real Madrid és a Borussia Dortmund is egy ötgólos rangadót produkált. Mint kiderült,

a 32 csapat az idei kiírásban összesen 306 gólt termelt a csoportkörben, amely új rekord a Bajnokok Ligája történetében.

A korábbi csúcs 2000 ősze volt, akkor 292 gólig jutottak a csapatok, vagyis tizennéggyel javították meg a klubok a rekordot. A történelmi 293. gólt – amellyel biztossá vált, hogy új csúcs szemtanúi leszünk – Philippe Coutinho nevéhez fűződik, aki az 50. percben harmadik gólját lőtt a Szpartak Moszkvának.

306 – The 2017/18 Champions League group stage saw a total of 306 goals scored; the most in a group stage campaign in competition history. Frenzy. pic.twitter.com/mEl5lIMCpf

— OptaJoe (@OptaJoe) 2017. december 6.

A szerdai mérkőzések önmagukban is brutális, mérkőzésenkénti 3.18-as átlagot produkáltak, egyedül a Maribor-Sevilla meccsen született háromnál kevesebb találat – azon a találkozón 1-1-s döntetlen született.

(Fotó: AFP / Paul Ellis)

Tovább a cikkre: Új Bajnokok Ligája-rekord született

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest