Válságos állapotban van a fiatal nő, akit vonat gázolt el Zuglóban

Thumbnail for 3360886

Csütörtökön egy fiatal nőt elgázolt egy tehervonat Zuglóban, állapota azóta is válságos. A gázolás körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A MÁV pénteki közleményében azt írta: csütörtökön 13.38-kor Zugló megállóhelyen a tehervonat elütött egy fiatal nőt. A balesettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat van folyamatban.

Utasok a felújítás miatt felállványozott Zugló vasútállomás peronján 2019. július 31-én. Képünk illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A vasúttársaság kiemelte, hogy a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, a már elkészült, az utasforgalom számára átadott részen következett be.

A munkák miatt azon a szakaszon 80 kilométer/órás sebesség helyett csak 40 kilométer/órával mehetnek a vonatok. Az eddigi vizsgálatok szerint a tehervonat betartotta a korlátozást.

A peronon a baleset időpontjában néhány utas várakozott csupán, a hangosbemondón a vonat érkezése előtt három-öt perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át.

Flóris István, a Péterfy kórház főigazgató-helyettese közleményében azt írta: csütörtökön 14 óra 40 perckor vittek be a mentők egy fiatal nőt súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe.

Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. A sérültet az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos.

(MTI)

Tovább a cikkre: Nlcafe

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest