Váltsuk valóra a meséket! (x)

Thumbnail for 2933986

A Libri Adománygyűjtő programjában nem csak úgy vehetnek részt az adományozni vágyók, hogy a nyakukba veszik a várost otthon lapuló gyerekkönyveikkel. Akik szeretnének segíteni, online is adakozhatnak. Amennyiben a Libri webáruházban vásárolnak, a megrendelés befejezése előtt lehetőségük van Libri Mesejegyet vásárolni 200, 500 vagy 2000 forint értékben. Az így befolyt összeget további könyvadományokra fordítja a Libri, amelyeket a Mesepontokon összegyűlt könyvekkel együtt juttat el a rászoruló gyerekeknek.


A Libri téli adománygyűjtő programjában azokat a könyveket várja, amelyek megfelelnek a 3–18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat. A Libri hisz abban, hogy a könyveknek és a meséknek óriási szerepük van a gyerekek fejlődésében, és így szeretné minél változatosabb és szórakoztatóbb könyvajándékokkal segíteni őket a sikeres életkezdésben.


Az adományozás nem új keletű a cég számára. Miután 2018-ban a Libri több gyerekkórházban, illetve kórházi gyerekosztályokon is létrehozott olvasósarkokat az ott lábadozók számára, úgy döntött, hogy mindent megtesz azért, hogy minél több gyerekhez juttathassa el az olvasás élményét. Karácsonyi adománygyűjtő programjában az olvasóközönség által felajánlott könyvekkel és a Libri saját könyvajándékaival további kórházak, iskolák, nevelőotthonok könyvtárát szeretné megújítani, bővíteni, csodás könyvekkel megtölteni. Természetesen az adományozási programban részt vesznek azok a gyermekjóléti szervezetek is, amelyekkel a cég évek óta szorosan együttműködik. Ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, valamint a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért.

Tovább a cikkre: Váltsuk valóra a meséket! (x)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest