Mit jelentene a magyar futballnak, ha a Fradit lenyomva a Felcsút lenne a bajnok?

Thumbnail for 6098158

Bár rögtön első fellépésén, az Atalanta elleni európai Szuperkupa-meccsen betalált, nem indult könnyen Kylian Mbappé számára a madridi pályafutása, ugyanis négy mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy a spanyol bajnokságban is gólt szerezzen. Milyen strukturális változtatásokat igényel a francia csatár jelenléte a pályán? Biztosan a francia világbajnokra volt szüksége a madridiaknak? A tavalyi szezonhoz képest hogyan változott a Real játéka? Mi lesz Bellinghammel és Viníciusszal? És ki pótolja Toni Kroost?

Jól kezdte a szezont a Puskás Akadémia: a felcsúti csapat csak tizenegyesek után esett ki a Konferencia Liga-selejtező rájátszásában a Fiorentina ellen, a bajnokságban pedig öt mérkőzés alatt 12 pontot szerezve a Ferencváros mögött a második. Hornyák Zsolt az M4 Sportnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy ugyan a klub célja a dobogó, azonban ő meg szeretné nyerni a bajnokságot. A felcsúti tréner elmondása alapján, ha korosztályonként egy fiatal játékost be tud építeni a csapatba közben, az már jó eredmény, egynél több nem reális.

Megfoghatja a Felcsút a Fradit? Egyáltalán mit jelentene a magyar futballra nézve az, ha a Puskás Akadémia légiósokkal teletűzdelt csapata taszítaná le a trónjáról a Ferencvárost?

Igaza van Hornyák Zsoltnak, hogy egynél több fiatal beépítése a csapatba nem reális? És miről árulkodik Komáromi György Mariborba igazolása?

Túlbecsüljük az adatok használatának modern futballra gyakorolt hatását? Ezzel a felütéssel írt cikket az Athleticen Michael Cox. Az angol szakíró szerint a futball kapcsán nem annyira egyértelmű az adatforradalom hatása arra, ahogyan manapság a csapatok játszanak, mint amekkora hatással a baseballra volt a Moneyball-jelenség. Valóban a játék adatalapú szemlélete határozza meg ma a labdarúgást, vagy az adatok használatával járó kultúraváltás a lényeg? Mik a korlátai annak, ha a statisztikák alapján akarunk utólag magyarázni egy mérkőzést, és egyáltalán mennyire fedezhető fel egy meccsen az, ha egy csapat stratégiaváltása valamilyen metrikának köszönhető?

Ha még nem tetted, akkor csatlakozz a Ziccer PL fantasy ligájához! Ezt a regisztrációt követően az rnx3lw kód beírásával, vagy itt lehet megtenni.

Kapcsolódó
Beérte Puskást, majd kikerült a kezdőből: megrendült-e Nagy Ádám helye a válogatottban?

Marco Rossi egyik kulcsembere, Nagy Ádám Németországban még kezdő volt, ám a súlyos vereség során lecserélték, a bosnyákok ellen pedig pályára sem lépett. Úgy tűnik, kevésbé stabil a helye, mint korábban. Mi okozhatja ezt?

The post Mit jelentene a magyar futballnak, ha a Fradit lenyomva a Felcsút lenne a bajnok? first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest