Illegális benzinkutat üzemeltetett a kamionmosójában egy apa és a 19 éves fia – légifelvétel a rajtaütésről

Thumbnail for 6105121

Kommandósok segítségével csaptak le egy illegális benzinkutat üzemeltető banda tagjaira Székesfehérváron és több környékbeli településen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodaközleménye szerint tíz férfit fogtak el egyszerre. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

A gyanú szerint egy székesfehérvári, kamionmosóként üzemelő kft. feketén szerzett be üzemanyagot, majd azt továbbértékesítette. A 44 éves cégvezető a 19 éves fiával működtette az illegális üzletet.

Egy budapesti szállítmányozási cég sofőrjei jártak naponta a mosóba, majd a szállítással rájuk bízott üzemanyag egy részét ott kannákba fejtették. A tartályautók rekeszeiből hol benzint, hol gázolajat szívtak le. A nyomozók bizonyítékai alapján ebben nyolc sofőr vett részt, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi öccse.

– közölte a rendőrség.

A gyanú szerint mintegy 50 millió forintot kaszált év eleje óta az illegális bizniszből a bűnszervezet. A KR NNI fehérvári osztálya összehangolt akciót szervezett az elkövetők elfogására, egyszerre 12 helyen tartottak elfogásokat és kutatásokat. Így Székesfehérváron, Gárdonyban, Magyaralmáson, Öskün és Várpalotán.

A kutatások során a rendőrök lefoglaltak minden olyan eszközt és iratot, mely bizonyítékként szolgálhat. Emellett vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak több mint 17 millió forintot, közel 4 ezer eurót és öt nagy értékű járművet: három autót és két motorkerékpárt.

A tíz férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Apát és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, míg a nyolc sofőrt nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekeznek. A KR NNI vizsgálja, hogy kik vehettek még részt az illegális tevékenységben.

The post Illegális benzinkutat üzemeltetett a kamionmosójában egy apa és a 19 éves fia – légifelvétel a rajtaütésről first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest