Zárják be az ablakokat és maradjanak otthon – ajánlják a kijevi lakosságnak a hatóságok, de nem a háború miatt

Thumbnail for 6105742

Azt tanácsolták pénteken az ukrán hatóságok a kijevi lakosoknak, hogy zárják be az ablakokat, és lehetőség szerint maradjanak otthon – írta az Associated Press. Erre a Kijev környékén égő tüzek miatt van szükség, amelyek nagyfokú légszennyezettséget eredményezek a fővárosban.

Pénteken kora reggel az ukrán főváros az élen állt a legszennyezettebb nagyvárosok listáján, a levegőminőséget figyelő svájci IQAir cég valós idejű adatbázisában.

Az ukrán Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztériuma szerint a szennyezés a tőzeglápok égetése és más erdőtüzek következménye, amihez az őszi hőmérséklet-ingadozás társult. Mint írták, tüzeket jelentettek a fővárostól északra, a mintegy húsz kilométerre fekvő Vjishorod körzetből. A hatóságok a lebegő részecskék, például por, korom és füst megnövekedett koncentrációjára figyelmeztettek. A város egyes területein a légszennyezettségi szint elérte a 100-as skála maximumát.

A szennyezés komoly egészségügyi problémát jelent – egy nagy tanulmány becslése szerint a szennyezés évente világszerte mintegy 9 millió ember halálát okozza.

The post Zárják be az ablakokat és maradjanak otthon – ajánlják a kijevi lakosságnak a hatóságok, de nem a háború miatt first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest