Lénárd András kiszállt a Csíki Sörből

Thumbnail for 6106853

Kilépett a többek között a Csíki Sörgyárat és a Csíki Csipszgyárat is magában foglaló cégcsoportból Lénárd András, erősítette meg a Székhelyhon információit az üzletember.

Meg tudom erősíteni a hírt, a napokban meg is történt a tranzakció, és a tulajdonostársam valóban kivásárolta az 50 százalékos részvénycsomagomat. Ez tulajdonképpen a csíki csoport, amely több céget és több tevékenységet foglal magában. A leghangsúlyosabb természetesen a Csíki Sörgyár és a Csíki Csipszgyár, de ezen kívül vannak kisebb fesztiválszervező vagy az éttermeket működtető, valamint disztribúciós cégek is mind Magyarországon, mind Romániában

– nyilatkozott Lénárd.

Arra nem kívánt válaszolni, hogy a részesedése milyen összegre vonatkozik, de a Székelyhon úgy tudja, hogy a kivásárlás körülbelül 50 millió eurós cégértékelésen történt.

Lénárd azt is elmondta, hogy „az immáron 100 százalékos új tulajdonos is elkötelezett a székelyföldi márkák és a gyárak fejlesztése, további működtetése iránt, emellett számít az itt dolgozó kollégák közül is mindenkire, így jelentős változások a gyárak mindennapjaiban nem várhatók.” Lénárd szerint azt sem érdemes elhallgatni, hogy az elmúlt évek során olyan márkák jöttek létre a Csíki-medencében, amelyek „felveszik a versenyt világmárkákkal, miközben tucatnyi országba exportálunk. Tíz év alatt tehát eljutott a cégcsoport arra a szintre, hogy nem könnyen, hanem nehezen – ha valaki nem így gondolja, akkor csinálja utánunk – direkt módon több száz munkahelyet teremtettünk, indirekt módon pedig ezer munkahely megteremtéséért vagyunk felelősek. Elég csak a kupakok vagy a címkék gyártására gondolni, amelyeket mind helyi cégektől szerzünk be.”

Állítása szerint a cég munkáját és működését továbbra is segíteni fogja, csak már nem tulajdonosi minőségében, azonban kérdés, hogy meddig.

The post Lénárd András kiszállt a Csíki Sörből first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest