Kitiltottak egy influenszert a TikTokról, mert „veszélyes” fogyókúrás tanácsokat adott

Thumbnail for 6106883

„Veszélyesnek” és „károsnak” minősítették a tartalmait egy influenszernek a TikTokon, ezért kitiltották a platformról – írja a New York Post.

Liv Schmidt a közelmúltban csaknem 700 000 követőt szerzett a videóival, amelyekben erősen vitatható fogyókúrás tanácsokat adott, emiatt táplálkozási szakértők és a dietetikusok is kritizáltak. A 22 éves influenszer számára az elsőszámú szempont a vékonyság, ezért olyan módszereket is bevet, amelyek egészségtelenek, ezért felszólították, hogy távolítsa el a tartalmait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Liv Schmidt (@livsschmidt) által megosztott bejegyzés

Az influenszer ezt nem tette meg, a TikTok viszont lépett, felfüggesztették Schmidt fiókját, mert a „rendellenes étkezést” hirdető bejegyzéseivel megsértette a közösségi irányelveket.

A New Yorkban élő modell nem fogadta el a döntést, azzal védekezett, hogy az a vágya, hogy egész Amerikát megmentse az elhízástól.

Igyekszem egy valódi dolgot felépíteni

– mondta, hozzátéve, hogy „összezavarta és felzaklatta” a döntés, és szerinte félreértették.

@zo00weemama Always following the 80/20 rule. Moderation and balance = consistency. All my meal inspo and recipes come from the @MOVE WITH US ♬ lights sped up – xxtristanxo

Schmidt többnyire bokasúlyokat, étrendkiegészítőket és fehérjeporokat ajánl követőinek a fogyás érdekében, sokszor az Amazont hirdeti, vagy a „Skinny Group Community Chathet”, ahova 9,99 dollárért (kb. 3500 forint) cserébe lehet bejutni.

A téma már a Redditen is előkerült.

Nincs olyan nap, amikor ne adnék hálát Istennek, hogy 20 éves koromig nem töltöttem le a TikTokot!

– írta egy felhasználó Schmidt történetét olvasva.

Fiatal lányok haltak meg, és a jövőben is meg fognak halni az interneten terjedő sz*rságok miatt

– tette hozzá dühösen egy kommentelő, egy másik hozzászólás szerint pedig „a TikTokon rengeteg lány van, akik túl fiatalok ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy így enni nem jó”.

The post Kitiltottak egy influenszert a TikTokról, mert „veszélyes” fogyókúrás tanácsokat adott first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest