Az Orbán-jelenség egzisztenciális fenyegetés az EU számára – mondja az EP magyar új jelentéstevője

Thumbnail for 6109037

Tineke Strik holland zöldpárti képviselő, aki az EP állandó magyar jelentéstevője lesz az új ciklusban. Azt mondja, tisztában van azzal, hogy honfitársához, Judith Sargentinihez hasonlóan a magyar kormánypropaganda céltáblájává válhat a következő években – olvasható az Szabad Európa vasárnapi cikkében.

Strik szerint az „Orbán-féle szövegkönyv egyre népszerűbb, többek között a holland jobboldali kormány is elkezdte utánozni. Meggyőződésem, hogy a jelenség egzisztenciális fenyegetést jelent az EU számára. Messzemenően eltökélt vagyok abban, hogy visszafordítsuk ezt a folyamatot”

Hozzátette:

Információim szerint diskurzus folyik az EPP-n belül a kapcsolatok normalizálásáról a magyar kormánnyal. Az Európai Néppárt támogatása nélkül kudarcra vagyunk ítélve.

Az EP új állandó magyar jelentéstevője úgy látja, hogy Magyarországon egyre szűkül a független szereplők mozgástere, „a félelem gyökeret vert a magyar társadalomban”.

Tineke Strik megjegyezte: felkészült rá, hogy rá is kiveti majd hálóját a magyar kormánypárti kommunikáció és média. „Soros Györggyel biztosan nem fogok tudni versenyre kelni”

The post Az Orbán-jelenség egzisztenciális fenyegetés az EU számára – mondja az EP magyar új jelentéstevője first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest