Felújítják és kibővítik a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Thumbnail for 6110172

Környezetvédelmi hatósági eljárás és közmeghallgatás indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségének javítása ügyében, írta a Hvg.hu egy, a Kormányhivatalok oldalára feltöltött dokumentum alapján.

Az irat érvelése szerint a Gyömrői út és a Ferihegyi repülőtérre vezető út a folyamatosan növekvő forgalmi terhelés elvezetését a jelenlegi kialakításával nem tudja a megfelelő szolgáltatási szinten biztosítani. Balesetveszélyes, zavarérzékeny és

alacsony színvonalú városi útként jelenik meg a nemzetközi légiutasok számára, amely kedvezőtlenül hat az ország megítélésében.

A fejlesztés az Üllői út–Határ út csomóponttól Budapest közigazgatási határán kívül, a Market Center csomópontjáig terjed. A közösségi közlekedés előnyben részesítésével szélesítik, javítják a keresztirányú közúti, gyalogos és kerékpáros kapcsolatokat, biztosítják a szükséges zajvédelmet, és növelik a zöldfelületet. Ezzel „egységes, korszerű, nagyvároshoz méltó” utat hoznak létre. Fontos eleme a külön szintű vasúti kereszteződések, valamint a Kőér utca bővítése a Határ út–Gyömrői út között, illetve a Gyömrői út felújítása a Kőér utca–Hangár utca között, továbbá a Hangár utca–Lakatos utcai új összekötés megteremtése.

A felújítások kezdete legkorábban 2026-ban várható, a teljes beruházást 3,5–5 év hosszúra becsülik, legkorábban 2030-ban adhatják át a forgalomnak.

A vonatkozó közmeghallgatást az érintett kerületek lakosai személyes megjelenése nélkül tartják meg. Az észrevételeket, kérdéseket október 18-ig lehet beküldeni, e-mailben a zoldhatosag@pest.gov.hu címre, postai úton pedig a 1016 Budapest, Mészáros utca 58/B címre – írta a portál.

A beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lesz.

Kiemelt képünkön a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) munkatársai burkolatfelújítást végeznek a repülőtérre vezető úton, 2024. április 2-án.

The post Felújítják és kibővítik a Ferihegyi repülőtérre vezető utat first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest