Elon Musk: 20 év múlva város lehet a Marson, kivéve ha Kamala Harris lesz az elnök

Thumbnail for 6110424

A következő két évben öt legénység nélküli űrhajót tervez küldeni a Marshoz a SpaceX. Ha pedig azok sikeresen landolnak a bolygó felszínén, akkor négy éven belül ember is juthat az égitestre – közölte az űrkutatási cég vezetője, Elon Musk az X-en.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ha kihívásokkal találják szembe magukat, akkor az emberes küldetések két évet késhetnek. A techmilliárdos ezután arról írt, hogy a SpaceX folyamatosan növelni fogja a Mars felé induló járműveinek számát, így előbb-utóbb Starship rakéták ezrei mennek majd a vörös bolygó felé két évente, amelyekkel bárki eljuthat majd a planétára, aki csak akar.

Musk szerint nagyon fontos, hogy az emberiség minél hamarabb több bolygón élő fajjá váljon, mivel csak így maradhat fenn, ha a Földön atomháború, szupervírus vagy bármilyen más, a civilizációt gyengítő kataklizma következne be.

A milliárdos úgy látja, ennek az álomnak jelenleg leginkább az állami bürokrácia állja az útját, amely évről évre egyre rosszabb lesz. Az Amerikát fojtogató bürokrácia pedig szerinte garantáltan tovább növekszik majd, ha Kamala Harris és a Demokrata Párt nyeri meg a választásokat. Éppen ezért az idei elnökválasztást Musk egy útelágazásnak tartja az egész emberiség sorsát tekintve.

A SpaceX elnök-vezérigazgatója egyébként már korábban is beszélt arról, hogy 2026-ra már Mars-küldetéseket tervez, 20 éven belül pedig egy önfenntartó várost is létrehoznának. Musk elképzelésein azonban a NASA nem osztozik, szerintük 2040-re reális egyáltalán embert küldeni a vörös bolygóra, egy bázis felépítése pedig ettől kezdve még hosszú éveket venne igénybe.

Kapcsolódó
Miért ültet chipet emberek agyába Elon Musk?

Hogyan is működik pontosan a Neuralink agy-gép interfésze, és tényleg képes-e szuperképességeket adni az átlagembereknek, vagy ismét csak a techmilliárdos üres ígéreteivel állunk szemben?

The post Elon Musk: 20 év múlva város lehet a Marson, kivéve ha Kamala Harris lesz az elnök first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest