Több mint száz halott a hétfői izraeli légicsapások miatt Libanonban

Thumbnail for 6110669

Legalább száz halottja van a hétfői izraeli légicsapásoknak a az zsidó állammal szomszédos országban, Libanonban – közölték a helyi egészségügyi miniszter, amely mintegy 400 sebesültről is beszámolt.

A Reuters hírfolyamában libanoniakat is megszólaltatott, eszerint a lakosos attól tartanak, ha a Hezbollah reagál az Izraelből érkező csapásokra, az tovább eszkalálhatja a helyzetet és még többen fognak meghalni.

Ha ők háborút akarnak, mi mit tehetünk? Ránk kényszerítették. Mi nem tehetünk semmit

– mondta hírügynökségnek egy bejrúti üzlettulajdonos.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy eközben arra figyelmeztetett, hogy az izraeli légierő újabb támadásokra készül „a libanoni Bekka-völgyben lévő házakban elrejtett stratégiai fegyverek” ellen. Szerinte a házakban tárolt állítólagos rakétákat, drónokat „izraeli civilek megölésére szánták” – derült ki televíziós nyilatkozatából.

Az Ogero libanoni távközlési cég szóvivője azt közölte, hogy több nyolcvanezer automatikus hívást észleltek a hálózaton, ezek arra szólították az embereket, hogy távozzanak lakhelyeikről, de nem minden ilyen hívást vettek fel. A szóvivő szerint ezek a hívások „pszichológiai hadviselésnek minősülnek”, amelyek pusztulást és káoszt eredményeznek.

The post Több mint száz halott a hétfői izraeli légicsapások miatt Libanonban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest