Sikoltoztak és imádkoztak az utasok egy kolumbiai repülőgépen, mikor egy trópusi vihar közepébe kerültek

Thumbnail for 6111021

Az Avianca Légitársaság egyik járatán videóra vették, ahogy az utasok sikoltoznak és imádkoznak, miközben a repülőgépet egy vihar dobálja – írja a New York Post.

Az AV8586 számú járat a kolumbiai Barranquillába tartott, azonban hirtelen ködbe repültek, majd a turbulencia hatására a gép elkezdett rázkódni.

Természetesen feszültek voltunk, kétségbeesettek, mindenki sírt, sikoltozott, mások imádkoztak, mert láttuk, hogy nem fogjuk túlélni

– mesélte Zuleima Ebratt, az egyik fedélzeten tartózkodó utas.

Végül a vihar miatt egy másik városban, Cartagenában kellett leszállniuk, és csak több órával később indultak el újra az eredeti úti céljuk felé. Bár a repülőgép utasai közül senki sem sérült meg, a trópusi vihar, amelybe ők is beleszálltak, Kolumbia több megyéjében hatalmas pusztítást hajtott végre – kitépte a fákat, megrongálta a házak tetejét, valamint áramkimaradásokat okozott.

A turbulenciák kialakulásának kockázata a globális felmelegedésnek köszönhetően egyre nő: egy korábbi kutatásban megállapították, hogy 1979 és 2020 között 55 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma.

The post Sikoltoztak és imádkoztak az utasok egy kolumbiai repülőgépen, mikor egy trópusi vihar közepébe kerültek first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest