Magyar Péter arra kíváncsi, hogy Novák Katalin katonatiszt férje részt vett-e az árvízi védekezésben

Thumbnail for 6111994

Magyar Péter kedden Facebook-posztban többek közt azt követelte, a kormány hozza nyilvánosságra, hogy Novák Katalin megbukott köztársasági elnök férje, Veres István alezredes részt vett-e önkéntes tartalékosként az árvízi védekezésben.

A Tisza Párt elnöke továbbá azt várja a kormánytól, hozzák nyilvánosságra, hogy

  • miközben több tízezer civil dolgozott az árvízi védekezésen, az „elvileg meglévő” 12 ezer önkéntes tartalékost hogyan sikerült mozgósítani;
  • mennyi adófizetői pénzt költenek az önkéntes tartalékosság népszerűsítésére, miközben több ezer hivatásos katonát bocsátottak el politikai okokból;
  • pontosan mennyi adófizetői pénzt fordít az önkéntes tartalékos állományra évente, illetve milyen „bevetésen”, hányan vettek részt az utóbbi három évben a tartalékos állomány tagjai;
  • pontosan hány tagja van az önkéntes tartalékos állománynak, közülük hányan hadra foghatók, hányan valódi önkéntesek és hányan kormánytisztviselők;



Magyar arra is kíváncsi a kormánytól, hogy az árvízi védekezés közben hány százmillió forint adófizetői pénzt költöttek el „a kormányzati és a propagandamédia árvízi posztjainak hirdetésére a közösségi médiában”. Ez utóbbi téma feljött Orbán Viktor kedd reggeli – és valószínűleg utolsó – árvízinfóján is, amikor is egy újságírói kérdés azt firtatta, biztos jó ötlet volt-e, hogy csak a miniszterelnök Facebookján 30 millió forinttal hirdették a kormány árvízi védelemben való tevékenykedését.

Az állam az utóbbi években erősen felfokozta a honvédség hirdetését, hogy minél többen jelentkezzenek a kötelékbe, amit mindenki akárcsak az utcán kiszórt plakátok és internetes hirdetések láttán is tapasztalhat.

Magyar Péter az elmúlt időszakban nem először kérdőjelezte meg a hadsereg valódi képességeit, illetve szerepvállalását az árvízi védekezésben.

A politikus a tetőzés közeledtével például úgy vélte, hogy egy normális kormányzatnál nem a hivatásos állománynak kellene a több tízezer önkéntes megfeszített munkáját kiegészítenie, hanem pont fordítva. Szóvá tette, hogy szerinte miközben gyerekek is töltötték egyébként helyesen a homokzsákokat, aközben a honvédség épp hadgyakorlatot tartott a Bakonyban. A Tisza Párt vezetője arról is beszélt akkor, hiába támadja őket a propaganda, hogy megtámadták a hivatásos állományt, mert szó sincs erről, sőt, őszinte nagyrabecsülését fejezte ki a honvédek és vízügyesek felé, akik irtózatosan alul vannak fizetve.

The post Magyar Péter arra kíváncsi, hogy Novák Katalin katonatiszt férje részt vett-e az árvízi védekezésben first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest