A tévékamerák előtt vallotta be egy olasz férfi, hogy megölte az édesanyját

Thumbnail for 6112444

Egy tévés interjúban vallotta be egy olasz férfi, hogy megölte az édesanyját – írja a Guardian. Az ügy sajtóetikai vitát is gerjesztett Olaszországban.

A Spezzano di Fioranóban élő Lorenzo Carbone a Mediaset televíziós csatornának adott interjút, amelynek során beismerte, hogy megölte demenciában szenvedő édesanyját. A láthatóan megviselt lelkiállapotú gyanúsított azt állította, „nem bírta tovább”, hogy az asszony – a betegsége miatt – egyre csak magát ismételgette, és megfojtotta.

Az 50 éves férfi azt követően vallotta be a tettét, hogy a rendőrség körözést adott ki ellene, miután vasárnap megtalálták az idős asszony holttestét. A stáb véletlenül futott össze a férfival a háza előtt, majd az interjút készítő újságíró azonnal felhívta a rendőrséget, illetve a beszélgetést nem sokkal később le is adta a tévé.

A műsor készítőit sok kritika érte, amiért nyilvánosságra hozták a zavarodott állapotban lévő férfi vallomását. Több médiaszereplő elítélte a tévécsatorna döntését, és az etikai normák megsértésével vádolták meg a stábot. Az érintett műsorvezető, Myrta Merlino ugyanakkor kijelentette, hogy újságíróként cselekedett és szem előtt tartotta, hogy ne akadályozza a nyomozást, a felvételt pedig a rendőrség engedélyével küldték műsorba.

The post A tévékamerák előtt vallotta be egy olasz férfi, hogy megölte az édesanyját first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest