Elítélték, majd felmentették, végül börtönbe küldték a 19 éves lányt megerőszakoló férfit

Thumbnail for 6113673

Két év tíz hónap börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki megerőszakolt egy 19 éves lányt Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Takácsné Karácsony Anikó, a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a büntetése kétharmada után bocsátható szabadlábra a leghamarabb, feltételesen.

A jogerős tényállás szerint a lány vonzódott a férfihoz, aki viszont nem akart komoly, érzelmi kapcsolatot kialakítani vele. A lány visszautasította a kalandot. s 2018 decemberében több napon keresztül közösen szórakoztak ismerőseikkel.

Ennek során a férfi kihasználta, hogy kettesben maradt a lánnyal a házban, s akarata ellenére, erőszakkal szexuális kapcsolatot létesített vele. A fiatal lány néhány nap múlva elmesélte édesanyjának a történteket, aki orvoshoz vitte, majd feljelentést tettek.

A fellebbviteli főügyészségi ügyész lapunknak azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűnösségét az eljárás során és azt állította, hogy közös beleegyezéssel történt a dolog.

A Győri Járásbíróság 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, szexuális erőszak bűntette miatt. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett. A másodfokon eljáró Győri Törvényszék, bizonyítottság hiányában, felmentette a férfit. Az ítéletet természetesen a terhelt és a védője is tudomásul vette, ám az ügyész fellebbezést jelentett be.

Erre azért volt lehetősége, mert ha az elsőfokú és a másodfokú bíróság a bűnösségről eltérően dönt, akkor helye van a harmadfokú eljárásnak. A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfi bűnös szexuális erőszak bűntettében, ezért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

The post Elítélték, majd felmentették, végül börtönbe küldték a 19 éves lányt megerőszakoló férfit first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest