Kele János: Az irreális magyarországi fizetések komfortzónán belül tartják a játékosokat

Thumbnail for 6123411

Végképp komolytalanná válhat az újragondolt klubvilágbajnokság. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kezdeményezése eddig is sok sebből vérzett (többek között még a közvetítési jogokat sem sikerült eladni), de a Bild cikke egy eddig alultárgyalt anomáliára mutatott rá: a FIFA-nál mintha elfelejtkeztek volna arról, hogy a futballisták szerződéseinek a zömét június 30-ig kötik klubjaikkal, és mivel számos helyen július 1-jén nyílik meg az átigazolási piac, az új megállapodásokat általában ezzel a dátummal írják alá. A tornát azonban június 15. és július 13. között tervezik megrendezni. Mi lesz azokkal a játékosokkal, akiknek a klub-vb idején lejár a szerződése? Mennyire fognak komolyan venni a klubok egy nyári tornát? Ki lesz kíváncsi a szezonban már addig sokszor látott párharcokra – vélhetően felvizezett minőségben?

A Bayern Münchennel kapcsolatban merült fel, hogy vajon mennyire determinálja egy csapat sikerességét a földrajzi elhelyezkedése. Ugyanis a német rekordbajnok szűkebb pátriája, Bajorország a világ egyik leggazdagabb térsége GDP-t tekintve, a csapatnak pedig régóta tartó együttműködései vannak tőkeerős szponzorokkal – arra utaló jelek pedig nincsenek, hogy ezek a cégek elpártoljanak a Bayerntől. Beszéltünk arról, hogy ez történetileg miért alakult így, és szóba került az is, hogy a magyar cégek miért nem szállnak be hangsúlyosabban a magyar fociba. Sportszakmai vizekre evezve pedig kitárgyaltuk Vincent Kompany kommunikációját, filozófiáját és a Bayern játékát.

„Dénesre volt ajánlatunk, de ő okos gyerek, közgazdász. Volt egy francia ajánlata, megkérdezte, hogy ott mennyi az adó, a lakásbérlés, az élet.

Kijött neki, hogy 1500 euró pluszért nem mozgatja a családját,

emellett van vele egy hosszútávú megállapodásunk, és jól is érzi magát, szerintem már nem is kellene neki mozognia” – Kubatov Gábor egy ferencvárosi szurkolói ankéton így nyilatkozott arról, hogy Dibusz Dénes miért nem igazolt Franciaországba akkor, amikor lehetősége lett volna rá. A G7 cikke szerint a Fradiban átlagosan bruttó 15-16 millió forintot lehet keresni havonta, ha nettó béreket nézzük, akkor pedig a Fradi játékosainak a fizetése 9 francia csapatot is megelőz. Ennek kapcsán beszéltünk arról, hogy a magyar fizetések komfortzónában tartják a játékosokat, és hogy egész Európában – a topligákat leszámítva – két olyan bajnokság van, amelynek a transzfermérlege negatív: a török és a magyar.

Szeretnéd élőben hallgatni a Ziccert?

Akkor várunk téged október 15-én Budapesten az Akváriumban a 24.hu első podcastfesztiválján! Vendégünk Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz és Schäfer András menedzsere lesz. Az eseményen a Ziccer mellett a Háromharmad és a Della is hallható lesz, majd az este folyamán együtt bulizhatsz, kötetlenül beszélgethetsz a szerkesztőség tagjaival. Minderre pedig a Tixán tudsz jegyet váltani.

The post Kele János: Az irreális magyarországi fizetések komfortzónán belül tartják a játékosokat first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest