Ismét vásárlás nélküli pénzlevonásokról számolnak be Apple felhasználók

Thumbnail for 6124638

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket egy Reddit-posztra, ahol már legalább egy tucat Apple felhasználó jelezte, hogy október 1-re virradóra vásárlás nélküli terheléseket tapasztaltak a bankkátyáikon. A problémát felvető bejegyzés alá érkező válaszok alapján volt, akinek sikeresen terhelték a kártyáját, volt, ahol a bank közbelépett, akadt olyan eset is, ahol egymás után több próbálkozás is történt.

Legutóbb június végén történt hasonló Magyarországon, rengeteg Apple eszközt használó magyar bankkártyáján keresztül zároltak különböző összegeket, teljesen indokolatlanul. Akkor az érintettek visszajelzései alapján különböző (akár már megszüntetett) előfizetések vagy korábbi vásárlások összegei lettek ismét zárolva, és a Reddit-poszt tanúsága szerint most is hasonló a helyzet.

Az MNB információi szerint a nyár közepén nagyjából 780 ezer jogosulatlan terhelés történt, amelyek során összesen több mint 2 milliárd forint tűnt el a magyarok számláiról.

Az incidens kapcsán a Magyar Nemzeti Bank június 27-én felszólította a hitelintézeteket, hogy haladéktalanul kezdjék meg az Apple által okozott technikai probléma miatt bekövetkezett jogosulatlan terhelésekhez kapcsolódó kártalanítást – ami az esetet követő napokban meg is történt.

The post Ismét vásárlás nélküli pénzlevonásokról számolnak be Apple felhasználók first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest